Isplaniraj svoje putovanje

Nacionalni parkovi

Nacionalni parkovi Hrvatske

Popis Nacionalnih parkova Hrvatske. Istražite zanimljivosti pojedinog Nacionalnog parka, njegove ljepote i bogatu prirodnu raznolikost.

Istraži

Skradinski Buk

Posjeti jedan on najljepših vodopada u Europi koji se nalazi na rijeci Krki.

Istraži

Brijunski arhipelag

U sklopu Brijunskog arhipelaga nalaze se dva najveća otoka Veliki i Mali Brijun.

Istraži

Otok na otoku

Doživite jedinstveni doživljaj i posjetite otok na otoku.

Istraži

4 godišnja doba

Jednako lijep i očaravajući pejzaš u svako doba godine.

Istraži

Veliki Zavižan

Veliki Zavižan je najveći vrh Sjevernog Velebita visok 1676 m.

Istraži

Flora i fauna

Bogatstvo geomorfoloških oblika, krajolika, biljnog i životinjskog svijeta.

Istraži

Kornatsko otočje

Kornatski otoci su arhipelag koji se nalazi u sjevernoj Dalmaciji.

Istraži

Omiljeno mjesto planinara

Za ljubitelje prirode koji žele uživati u miru zelenog netaknutog raja.

 

Booking.com

Nacionalni Parkovi

Nacionalni parkovi u Hrvatskoj su najvažnija prirodna zaštićena područja u kojima dominira raznolikost flore i faune, očuvan eko sistem, arheološka nalazišta, kulturna i povijesna zdanja. Nema sumnje da  su Nacionalni parkovi mjesta gdje je priroda u potpunom skladu, što nam pruža jedinstveno iskustvo i mogućnost da doživimo prirodu u njenom punom sjaju. Svaki Nacionalni park je mesto autentične i nadasve panoramske ljepote, koje zadivljuje sva naša čula.

Nacionalni parkovi Hrvatske

nacionalni parkovi

Kada su u pitanju Nacionalni parkovi Hrvatske povijest i priroda uzajamno isprepletani na ovim mjestima smatraju se svjetskom baštinom koje obiluju jedinstvenim atrakcijama. Predstavljajući prirodno blago i pružajući impresivan pogled na krajolik prekriven gustima šumama, velikim brojem vodopada, kanjona, stjena i povijesnih zdanja, Nacionalni parkovi Hrvatske spadaju među najljepše u svetu.

Zbog ljepote njihovih krajolika, očuvanog eko sistema, jedinstvenosti flore i faune, različitih geomorfoloških procesa, Nacionalni parkovi Hrvatske posjeduju izvanredne vrijednosti, kako u ekološkom smislu, tako i u povijesnom smislu. Kao velika područja u kojima postoji autentičnost okruženja, jedinstvena prirodna raznolikost, koja nije izmijenjena, čini da Nacionalni parkovi budu od posebnog značaja u rekreativnom, obrazovnom i kulturnom smislu.

Povezujući nas s jedinstvenošću prirodnog sveta, Nacionalni parkovi kroz svoju ljepotu govore o važnosti između društva i očuvanosti eko sistema. Potičući nas da sagledamo njihovu jedinstvenu raznolikost u smislu flore i faune,  zajedno sa kulturnim vrijednostima, Nacionalni parkovi povezuju nas na najdublji način s prirodom, pozivajući nas ujedno da sagledamo važnost cjelokupne baštine za budućnost.

Ako ste spremni da doživite jedinstveno iskustvo divlje prirode u njenoj apsolutnoj raskoši, Nacionalni parkovi Hrvatske biće najbolji izbor. Nema sumnje da će to biti nezaboravno  iskustvo za sve ljubitelje prirode i pružiti ono najbolje – odmor za pamćenje.

Posjeta zaštićenih Nacionalnih parkova

nacionalni parkovi hrvatske

Nacionalni parkovi  kao zaštićena područja  povezuju nas s divljom ljepotom raznolikosti, potiču nas da prepoznamo njihovu važnost u oblikovanju života. Izdvajajući jedinstvenost Nacionalnih parkova, posjeta i obilazak ovih neprocjenjivih područja  na pravi način povezuje sa svim njenim prirodnim atrakcijama koje prikazuju sliku Hrvatske u svetu kao autentičnog odredišta i neponovljivih prirodnih resursa. Govoreći o njihovoj neprocjenjivoj prirodnoj baštini, Nacionalni parkovi Hrvatske spadaju u najljepše i najcjenjenije resurse koji su izvor nadahnuća za svakog posjetioca, svjetskog putnika i ljubitelja prirode.

Hrvatska ima jednu od najboljih ponuda Nacionalnih parkova. Ogromna prostranstva  prirodnih resursa koja se prepliću kroz bogatstvo raznolikosti divlje, čiste prirode i netaknutih prostora su idealne destinacije  poznate širom sveta.

Nacionalni parkovi Hrvatske  zaštićena su područja u imaju skoro netaknute eko sisteme prepoznatljive po njihovoj ljepoti i raznolikosti.  U zavisnosti od izbora Nacionalnog parka,  posjetiocima je pružena mogućnost da se upoznaju sa svim specifičnim atrakcijama koje se ovdje mogu vidjeti. Uzimajući u obzir živopisnost ovih prirodnih staništa,  ovdje se može uživati u oazi raskošnog biljnog i životinjskog sveta, ali također odvojiti vrijeme za posjetu mnogim znamenitostima.

Ako želite da na što zanimljiviji način provedete svoj odmor, Nacionalni parkovi Hrvatske biće destinacija koju ćete posjetiti barem još jednom nakon toga.

Zašto su Nacionalni parkovi najbolja destinacija?

hrvatska nacionalni parkovi

S godinama sve više turista pokazuje težnju za upoznavanjem s Nacionalnih parkova u Hrvatskoj, ali i sa poviješću istih. Svi posjetioci Nacionalnih parkova, od onih najmlađih, do najstarijih, mogu uživati u obilasku i brojnim zanimljivim aktivnostima koje stoje u ponudi. Posjeta Nacionalnih parkova moguća je kako drumskim, tako i brodskim saobraćajem. Bezbroj je razloga da se posjete Nacionalni parkovi, ali kada je u pitanju porodični odmor, nema sumnje da zbog ljepota prirode, zvuka vode i prekrasnih krajolika ovo spada u najbolji izbor.

Bilo da je riječ o izletu ili višednevnoj posjeti, Nacionalni parkovi imaju mnogo toga za ponuditi svakom posjetiocu. Pored prirodnih ljepota, izuzetno bogate flore i faune, Nacionalni parkovi također nude mogućnost obilaska zdanja od posebne povijesne vrijednosti. Među njima se nalaze prekrasne stare crkve, katedrale  i manastiri. Također, mnogobrojna arheološka nalazišta, ostaci od povijesne vrijednosti poput tvrđava, starih gradova nalaze se kao posebne lokacije unutar Nacionalnih parkova. Sveukupno, duhovno blago zaštićeno kao blago Nacionalnog parka u vremenu se čuva od zaborava.

Nacionalnim parkovi čine neprocjenjivu baštinu, ali su istovremeno prave oaze mira za sve posjetioce koji žele boraviti u netaknutoj prirodi i upoznati se sa svim njenim neobičnim atrakcijama.

Uživajte u nezaboravnoj panorami najpoznatijih Nacionalnih parkova

nacionalni parkovi u hrvatskoj

U Hrvatskoj postoji 8 Nacionalnih parkova, a to su: Plitvička jezera, Krka, Mljet, Kornati, Sjeverni Velebit, Brijuni, Paklenica, Risnjak, kao i nekoliko Parkova prirode. Ukupna površina koju zauzimaju Nacionalni parkovi je oko 995 km2.

Među najpopularnijim su Nacionalni park Krka, zatim, Plitvička jezera i Brijuni. Zadivljujuća ljepota Nacionalnih parkova, doprinijela je da Hrvatska postane izuzetno popularna turistička destinacija. Svake godine milijuni turista poste Nacionalne parkove, diveći se njihovoj ljepoti i jedinstvenim atrakcija koje nude. Bogatstvo nezaboravnih i slikovitih pejzaža, ali i savršenih krajolika čine da Nacionalni parkovi Hrvatske budu među najposjećenijim odredištem u Europi. Ova iznad svega netaknuta, prirodna područja omogućavaju posjetiocima uživanje u prekrasnom panoramskom pogledu, istraživanje flore i faune, ali priliku da istraže obilje svih prirodnih ljepota.

Osim impresivnih panoramskih pogleda, Nacionalni parkovi Hrvatske nude priliku da se obiđe niz znamenitosti  koje dodatno ističu važnost ovog područja. Fascinantna je prisutnost povijesni važnih lokaliteta, u sklopu Nacionalnih parkova, što dodatno govori o njihovoj važnoj ulozi. S obiljem vodenih površina, mnogobrojnim otocima, stjenovitim obroncima, pješačkim stazama, nacionalni parkovi svjedoče o savršenosti krajolika i prizoru prirodnih čuda koji nude fascinantan doživljaj.

Nacionalni parkovi – blagodati netaknute prirode

np hrvatska

Nacionalni parkovi koji su suštinski nepromijenjena područja sadrže izuzetan eko sistem, sa obilježjima jedinstvene flore i faune.  Hrvatska ima osam prelijepih Nacionalnih parkova, a ono po čemu se izdvajaju je svakako njihova jedinstvenost. U tom kontekstu,  Plitvička jezera, kao jedan od najstarijih Nacionalnih parkova u Europi je pod zaštitom UNESCO, što ga svrstava u neprocjenjivu svjetsku baštinu.

Raznolikost u povijesnom smislu i brojna arheološka nalazišta u okviru Nacionalnih parkova, omogućavaju posjetiocima da sudjeluju u prekrasnoj avanturi istraživanja i vrijednih saznanja. Bez obzira za koji Nacionalni park se odlučite, svaki će vas na svoj poseban način ostaviti bez riječi. Ako još pri tom tražite aktivan odmor, uz planiranje, vožnju biciklom, plivanje, pješačenje, Nacionalni parkovi Hrvatske to vam stavljaju na raspolaganje.

Pješačke staze koje su okružene biljnim i životinjskim svetom, bujne šume koje pokrivaju područje Nacionalnih parkova svakako su prilika koja obećava opuštanje svih čula. Čarolija kristalno čiste vode i zelenih bujnih šuma objedinjuje ljepotu Nacionalnih parkova čineći da se uživa u svim fascinantnim predjelima prirodnog raja.

Poznati po svojim živopisnim ljepotama, Nacionalni parkovi Hrvatske nude najbolji doživljaj odmora i jedinstvena iskustva. Od spektakularnih  vodopada, mističnih otoka, prekrasnih  staza, kanjona, raznolikosti flore i faune, pa do fantastičnog pogleda na cijeli krajolik,  nema sumnje da  se Nacionalni parkovi Hrvatske razlikuju od svih drugih.  Ono što trenutke obilaska ovih Nacionalnih parkova čini posebnim je sklad koji se može doživjeti s prirodom i blagodatima svih njenih resursa.

Znamenitosti Nacionalnih parkova

park nacionalni

Želite li svoj sljedeći odmor učiniti nezaboravnim? Nacionalni parkovi Hrvatske su sjajna ideja za putovanje  ako želite osvježiti svoj um, tijelo i duh, a pri tom provesti vrijeme na otvorenom. Unutar brojnih aktivnosti koje su moguće unutar  Nacionalnih parkova sigurno ćete pronaći nešto za sebe.  Šetnja pješačkim stazama, vožnja biciklom, hodanje planinskim stazama, plivanje u području slapova kristalno čiste vode, penjanje stijenama, izlet brodom ili posjeta mjestima od povijesnog značaja upotpunit će svaki dan vašeg nezaboravnog odmora. Uroniti u ljepotu koja se može pronaći samo čudesnim Nacionalnim parkovima biće nevjerojatna prilika za ponovno ispunjenje svih čula.

S razlogom se kaže da svaki Nacionalni park  je prepoznat po jedinstvenoj panorami koja iznova iznenađuje svojom ljepotom boja. Nacionalni parkovi kriju u sebi mnoge skrivene dragulje prikazane kroz  veličanstvene priče i impresivne krajolike. Posjeta Nacionalnim parkovima  nudi nevjerojatne mogućnosti za istraživanje, ali i istovremeno su savršeno mesto za odmor daleko od gradske buke. Naime, imat ćete priliku da istražite i saznate pregršt zanimljivih stvari. Osim što predstavljaju raznolikost u smislu pejzaža i nevjerojatnih priča, Nacionalni parkovi nude bezbroj aktivnosti za posjetioce, a samim tim i bolji doživljaj odmora.

Atrakcije Nacionalnih parkova koje ne smete propustiti

nacionalni parkovi atrakcije

Nacionalni parkovi Hrvatske tokom cijele godine ugošćuju milijune turista što ih čini među najomiljenijim i najposjećenijim destinacijama na planeti.  S prirodnim i kulturnim resursima za odmor, inspiraciju, uživanje, edukaciju i u rekreativne svrhe, značaj Nacionalnih parkova je ogroman.

Najspektakularniji Nacionalni parkovi Hrvatske obiluju raznolikošću biljnih i životinjskih vrsta, a zajedno sa svim prirodnim atrakcijama čine najpoželjnije destinacije. U tom smislu,  Nacionalni parkovi kao zaštićena područja s bogato kulturno-povijesnom baštinom  predstavljaju idealno mesto za odmor.

Ova zaštićena područja s jedinstvenim prirodnim resursima im daju izuzetnu svjetsku reputaciju. Obilazak Nacionalnih parkova uključujući posjetu krajolika skoro netaknutog eko sistema, su idealna prilika da se pristupi svim prirodnim dobrobitima i dođe do nezaboravnog iskustva. Ono što Nacionalne parkove u Hrvatskoj čini veoma privlačnim i atraktivnim je ogromno bogatstvo flore i faune. Ovdje se mogu pronaći zaštićene vrste izuzetno rijetkih ptica i biljaka. Nacionalni parkovi obiluju raznovrsnim, ali i rijetkim životinjskim i biljnim vrstama, što im daje posebnu raskoš i čar.

Uzimajući u obzir svu ljepotu  krajolika i jedinstvenost eko sistema, može se reći da Nacionalni parkovi obiluju izuzetnom raznolikošću.

Nacionalni parkovi – izobilje prirodne harmonije i sklada

parkovi hrvatska nacionalni

Područja Nacionalnih parkova pripadaju carstvu gotovo netaknute prirode, jer se ovdje pronalaze vrlo retke vrste biljaka i životinja. Ako volite istražiti netaknutu prirodu, a  pri tom ste ljubitelj biljaka, ovdje možete vidjeti neke od najrjeđih i najneobičnijih vrsta, poput žutih ljubičica, ljiljana i zvončića. Pored toga, poseban doživljaj je i prilika da se vide vrlo retke sorte leptirova koji su razlog dolaska brojnih istraživača u Nacionalne parkove Hrvatske. S’ obzirom da za ljubitelje ptica Nacionalni parkovi predstavljaju pravu oazu, ovdje se može uživati u pogledu na one posebno retke, jer je ovo njihovo idealno stanište.

Izaberite jedinstveno iskustvo doživljaja prave prirode i obilaska brojnih znamenitosti kroz rute Nacionalnih parkova

Posjeta Nacionalnim parkovima definitivno podrazumijeva i posjetu predivnim otocima, jezerima, slapovima, stijenama, jamama, planinarskim stazama i šumama crnog bora. Istovremeno, posjeta nekim od spektakularnih povijesnih zdanja i spomenika kulture  biće jedinstveno iskustvo. U sklopu Nacionalnih parkova koje ispunjava veličanstvene ljepota prirode mogu se posjetiti najzanimljivija zdanja od izuzetnog značaja. Hrvatska je zemlja prekrasnih Nacionalnih parkova, sa spektakularnim slapovima, kristalnom čistom vodom, veličanstvenim planinama i bujnom prirodom. Krajolici koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, sačinjavaju važan aspekt cijelog identiteta Nacionalnih parkova. Opuštajuća atmosfera prirode, s prekrasnim pejzažima i slikovitim mjestima sa ukorijenjenom tradicijom, zasigurno će vaš odmor učiniti nezaboravnim. Divlja priroda i veličanstvene mogućnosti za planiranje, kupanje, izlet brodom, daju nacionalnim parkovima Hrvatske svjetsku popularnost.

Raznolikost kojom obiluju Nacionalni parkovi odvest će vas u potpuno novu avanturu i otkrivanje  uzvišene i divlje prirode, kao i svih njenih veličanstvenih blagodati.

Nacionalni parkovi su idealno stanište za retke vrste biljnog i životinjskog sveta, što je za posjetioce nadasve izvrsna prilika da o tome više saznaju. Za ljubitelje prirode Nacionalni parkovi nude bogatu raznolikost, od šuma, visokih planina do ravnica i mogućnosti obilaska drevnih arheoloških nalazišta. Okruženi visokim šumama, nacionalni parkovi su staništa mnogih vrsta životinja, ptica, riba. Kao savršen izbor za povezivanje s prirodom, nacionalni parkovi  nude izvrsne mogućnosti u smislu raznih aktivnosti i obilaska zanimljivih mjesta.

Netaknuta i divlja priroda, koja ovdje dominira nudi brojne i primamljive mogućnosti za beg iz svakodnevne rutine. Duge pješačke staze, obilna vegetacija i veličanstveni slapovi čine sliku mjesta  za potpuno opuštanje, ali i brojne aktivnosti poput planiranje, biciklizma, pješačenja, kao i fotografiranja znamenitosti.  Sa svojom ogromnom površinom Nacionalni parkovi Hrvatske sačinjeni su od klisura, kanjona, špilja, jezera, gustih i bujnih šuma. Nacionalni parkovi su stanište jelena,  vuka, divljih svinja,  rijetkih ptica i insekata.

Od zelenih planinskih lanaca, do bujnih krajolika s kristalno čistom vodom, Nacionalni parkovi  spadaju u neprocjenjivu baštinu s prekrasnim prirodnim ljepotama koji oduzimaju dah. Osim što se ističu po svojom eko sistemu, Nacionalni parkovi poznati su po arheološkoj i povijesnoj važnosti. Poznati po bistrim jezerima, špiljama i vodopadima, nacionalni parkovi  spadaju u posebno svjetsko nasljeđe i baštinu od neprocjenjivog značaja.

Booking.com
Booking.com
Booking.com