Isplaniraj svoje putovanje

Brzi zajam za jedrenje

Booking.com
Brzi zajam za jedrenje

Opcije za brzi zajam za jedrenje

Te zajmove prvenstveno izdaju trgovci i proizvođači plovila, kao i zajmodavci koji nude specijalizirane zajmove za kupnju plovila. Brzi zajam broda obično je osiguran brodom, ali povremeno može biti osiguran i drugim osiguranjem. Neki zajmodavci čak nude zajmove bez osiguranja zajmoprimaca s dobrim ili izvrsnim kreditom. Brzi zajam za jedrenje za osiguran brod može nuditi niže kamatne stope od zajma bez osiguranja. Ovisno o zajmodavcu, vrsti zajma i vrijednosti plovila, možete dobiti rok zajma do 20 godina. Mnogi zajmodavci zahtijevaju polog u rasponu od 10% do više od 20% iznosa zajma. Kamatne stope mogu se razlikovati ovisno o stanju plovila (novo u odnosu na rabljeno). Ako podrazumijevate brzi zajam za jedrenje za osiguran brod, mogli biste izgubiti svoj brod. Druga mogućnost je korištenje zajma za kapital kod kuće za financiranje kupnje plovila. Umjesto da čamac koristite kao zalog, zajmovi za kapital kod kuće koriste vaš dom kao zalog. Iako ova opcija djeluje samo ako se kvalificirate za dovoljno velik zajam za financiranje plovila.

Brzi zajam za jedrenje kao neosigurani zajam

Ali ako nemate novca na raspolaganju za izravnu kupnju broda, vaši se snovi o glatkoj plovidbi mogu nasukati – osim ako ne osigurate financiranje. Trgovci brodovima i proizvođači često osiguravaju financiranje, ali trebali biste istražiti i razmotriti sve svoje mogućnosti posuđivanja prije isplovljavanja. Što više znate o svojim mogućnostima, to će biti lakše odabrati brzi zajam za jedrenje s najboljim uvjetima. Osobni zajam obično možete koristiti za gotovo sve, uključujući kupnju broda. Razni zajmodavci nude nesigurne osobne zajmove koji mogu olakšati kupovinu i usporedbu kamatnih stopa i ostalih uvjeta. A što ako uzmete neosiguran brzi zajam za jedrenje? Budući da se čamac ne koristi kao zalog na zajmu, zajmodavac ne može vratiti vaš posjed (iako kao i kod bilo kojeg zajma, nepodmirivanje obveza može oštetiti vašu kreditnu sposobnost). Ako imate izvrsnu kreditnu sposobnost, možda ćete se moći kvalificirati za nisku kamatnu stopu. Neki zajmodavci nude kvalificirane zajmoprimce do 100 000 $. Možda se i dalje kvalificirate ako imate lošu kreditnu sposobnost, ali vaša kamatna stopa može biti visoka. Uvjeti otplate često premašuju sedam godina, što može otežati otplatu većeg zajma. Neki zajmodavci naplaćuju visoku naknadu za odobravanje zajma.

Brzi zajam za jedrenje koraci do ostvarenja

Ovisno o vašoj kreditnoj situaciji, opcije zajma mogu biti ograničene. Provjerite svoje kreditne rezultate da biste vidjeli gdje se nalazite. Imajte na umu da različiti zajmodavci mogu imati vlastite standarde, ali 700 i više (na skali od 300 do 850) općenito se smatra dobrim. Ako su vaše kreditne ocjene niske, razmislite o uzimanju kopije jednog od vaših kreditnih izvještaja kako biste saznali više o tome što može utjecati na vaše rezultate. Također provjerite postoje li potencijalne pogreške koje možete osporiti. Uz provjeru vašeg kredita i niza drugih čimbenika, zajmodavci mogu potražiti i omjer duga i prihoda kako bi utvrdili hoće li odobriti vaš zahtjev za brzi zajam za jedrenje. Ovaj se broj izračunava dijeljenjem ukupnih mjesečnih financijskih obveza s mjesečnim bruto prihodom. Otplatom postojećeg duga možete smanjiti DTI i možda ćete moći poboljšati šanse za dobivanje zajma. Uz otplatu ostalog duga, moglo bi se osloboditi sredstava koja možete uplatiti na predujam na vašem brodu ili na mjesečne uplate vašeg zajma. Unaprijed se kvalificirajte prije nego što započnete s kupnjom brodova. Proces kupnje broda može ići glatko ako već imate ideju o načinu financiranja kupnje. Kao što je slučaj s drugim vrstama zajma, možda ćete se moći prijaviti za pretkvalifikaciju za brzi zajam za jedrenje ili osobni zajam. A budući da pretkvalifikacija obično zahtijeva samo blagu provjeru kreditne sposobnosti, to ne bi trebalo naštetiti vašim kreditnim rezultatima. Pretkvalifikacija s nekoliko zajmodavaca može olakšati odabir najboljeg uvjeta. Također vam može pomoći da utvrdite jesu li uvjeti financiranja koje brodar nudi konkurentni.

Booking.com
Booking.com
Booking.com